Ontdek Alcarta online premium

Alcarta online premium is de nieuwste digitale atlas met veel aanvullende extra’s. Bekijk hieronder wat er allemaal mogelijk is met Alcarta online premium en hoe je jouw aardrijkskundeles kunt verrijken.

Alcarta data

Nieuw in Alcarta online premium is Alcarta data. Alcarta data bevat heel veel extra statistische informatie bij de kaarten. Door met je muis over de kaart te bewegen kun je statistieken en waarden van de afzonderlijke landen direct aflezen. Ook kun je in- en uitzoomen op de kaart. Bij de kaart staan grafieken. Hier kun je verschillende landen vergelijken. Zowel de gegevens als de kaarten kun je downloaden. Met Alcarta data krijg je meer verbreding en verdieping vanuit de hoofdthema’s uit de atlas. Ideaal voor gebruik bij een werkstuk of presentatie!

Alcarta data (1:01 min)

Bouncy maps

Ook nieuw in Alcarta online premium zijn Bouncy maps. Bouncy maps zijn bedoeld om leerlingen een goed beeld te geven van de verhoudingen tussen verschillende gebieden. Als je de kaart met het schuifbalkje omzet van regular map naar bouncy map, dan verschijnt een zogeheten anamorfosekaart. Hierin zie je direct welke gebieden de grootste waarden hebben en welke de kleinste. Bouncy maps helpen je leerlingen bij het vormen van een helder beeld over een bepaald thema.

Bouncy maps (0:37 min)

Landprofielen

Verder zijn nieuw in Alcarta online premium de landprofielen. Van ieder land in wereld kun je een aparte dataset bekijken met alle informatie over dat land. Voor Nederland zijn vergelijkbare profielen voor de COROP-gebieden en de gemeenten ontwikkeld. Bovendien is er speciaal voor het examen havo ook een apart profiel voor alle staten van Brazilië gemaakt.

Landprofielen (0:41 min)

Google Earth

Alle kaarten in Alcarta online premium zijn te bekijken in Google Earth. Via de digitale atlaskaart kun je met één klik alle kaarten in Alcarta online premium los bekijken op een ondergrond van Google Earth. De legenda en de kaart kun je onafhankelijk van elkaar aan- en uitzetten. De kaart is ook in 3D te bekijken. Dit geeft veel verdieping aan de aardrijkskundeles!

Google Earth (1:10 min)

Street View

Vanuit alle detailkaarten in Alcarta online premium kun je de situatie in werkelijkheid bekijken. Met een klik op de kaart ga je direct van kaart naar Street View en zie je hoe een thema er in werkelijkheid uitziet.

 

Street View (0:25 min)

Statistieken Nederland en de wereld

Statistische gegevens verouderen snel. Daarom biedt Alcarta online premium statistieken van Nederland en de wereld online aan. De statistieken zijn dus altijd actueel. Je kunt de statistieken vanuit Alcarta online premium downloaden in Excel. Leerlingen kunnen zo zelf met de gegevens werken.

Statistieken Nederland en de wereld (0:52 min)